home   coaching   contact    tarieven    uroboros
 
 
 
 
     
     

Wat is hypnose?
Hypnose, ook wel trance genoemd, is een sterke vorm van concentratie. Iedereen kent dit wel; bijvoorbeeld bij het lezen van een spannend boek of tijdens een lange autorit.  Tijdens een trance slaap je niet, maar je bent wel in een staat van diepe ontspanning. In trance is het mogelijk al je aandacht op jezelf te richten, te luisteren naar jezelf, zonder dat je afgeleid wordt door de zaken van alledag. 
Wat gebeurt er bij hypnopsychotherapie?
Hypnose op zich is geen therapie maar een hulpmiddel. Hypnopsychotherapie is een verbale therapie waarbij trance gericht benut wordt om doelen te bereiken. Een belangrijk uitgangspunt bij hypnotherapie is dat iedereen over hulpbronnen beschikt en daar (weer) kan leren gebruik van te maken.


In de intake zal ik je eerst uitvoerig vragen naar je klachten en problemen. Ook komt aan de orde wat hypnose inhoudt en wat je er van kunt verwachten. Als jij en ik tot de slotsom komen dat we kunnen samenwerken, maken we een afspraak voor de eerste sessie. Mocht het zo zijn dat ik niet de geschikte hulpverlener ben, of dat hypnotherapie niet het juiste hulpmiddel is voor jouw probleem, dan zal ik samen met jou zoeken naar de instatnie of hulpverlener die je mogelijk wel verder kan helpen.  

In de eerste sessie raak je vertrouwd met hypnose. Deze sessie is gericht op ontspanning en het ervaren van trance. Gedurende het verloop van de therapie zul je merken dat in trance gaan steeds makkelijker wordt. In de daaropvolgende sessies ga je actief werken aan je problemen en klachten. Je zal merken dt het niet altijd nodig zal zijn in trance te gaan. Hoe lang de therapie duurt is vooraf niet te zeggen. In de eerste sessie zullen we over het algemeen afspreken hoeveel sessies (meestal tussen de 6 en 10) we samen gaan doen. Na afloop van zo'n serie bekijken we hoever je bent gekomen en wat je eventueel nog verder wilt doen.


Grenzen van hypnopsychotherapie:
Als er sprake is van lichamelijke klachten worden deze alleen met hypnotherapie behandeld na of in samenspraak met een huisarts of specialist (de behandeling dient dan als aanvullend beschouwd te worden en niet als vervangend) .
Als u voor psychische klachten, bijvoorbeeld ernstige somberheid, medicijnen nodig heeft gaat dit tevens via een arts.

Denkt u dat hypnotherapie iets voor u is, neem dan contact met mij op of vul het aanmeldformulier in.

 
 
 
 
 
                                        Home | Hypnopsychotherapie | Coaching | Contact | Tarieven | Uroboros